Coreenii din nou la Tetarom

img_20160812_145406In 12 august  2016, Tetarom, alături de  Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-l Vakar Istvan,  a avut onoarea de a găzdui o delegaţia de 17 persoane din Coreea de Sud. Aceasta a fost reprezentată de membrii  Global CEO Club, Preşedintele companiei SBC, d-l Lim Chae Un, Directorul Global Cooperation Dept, d-l Lee Sung Hee, Managerul Global Cooperation Dept., d-l Kim Jae  Hyeok, Directorul S&B Co.Ltd, d-l Lee Seoung Jee și alți oficiali coreeni.

SBC (Small and medium Business Corporation) a fost înfiinţată în 1979, în perioada în care  Coreea venea în întâmpinarea nevoilor  SME (întreprinderilor mici şi mijlocii) . SBC oferă programe de finanţare, consultanţă, training şi marketing. SBC face demersuri pentru  colaborarea  întreprinderilor mici şi mijlocii din Coreea, atât  pe piaţa internă cât şi pe cea externă. Pentru a susţine SME-urile pe plan internaţional, SBC are în 40 de ţări o reţea de 68 organizaţii partenere şi este în continuă expansiune a alianţelor cooperative.

CEO face parte din CEO Clubs International, o organizaţie non-profit  care oferă  un mediu de dezvoltare aparte membrilor care doresc să îmbunătăţească  profitabilitatea şi calitatea afacerilor lor prin împărtaşirea experienţelor.

img_20160812_145015Scopul întâlnirii a fost acela de a prezenta modelul de business al  parcurilor industriale în România, respectiv al Tetarom-ului din Cluj-Napoca. Specialistul marketing al Tetarom, Adela Mîrza,  a făcut o scurtă prezentare a parcurilor industriale TETAROM I, II, III, precum şi a stadiului actual al fiecărui parc. La rândul lor, reprezentanţii celor două entităţi, SBC si CEO, au prezentat parcurile industriale din Coreea de Sud, modelele de afaceri  şi serviciile oferite întreprinderilor mici şi mijlocii.

Discuţiile au fost de bun augur pentru ambele continente, iar  în urma întrevederii  s-a  stabilit nevoia continuării colaborării și  pe viitor, urmând ca aceasta să se concretizeze în parteneriateconcrete care să îmbine cultura de afaceri coreeană cu cea română.