November 25, 2015

• Informații utile

 

INFO

Municipiul Cluj-Napoca se află în partea centrală a Transilvaniei. Se întinde pe o suprafață de 179,5 km2. Înconjurat din trei părți de dealuri și coline cu înălțimi între 500 și 700 m. Străvechi centru de cultură și civilizație românească, Municipiul Cluj-Napoca este situat în centrul județului Cluj, la încrucișarea unor drumuri importante de interes național și internațional.

Căi de comunicație rutieră:

Municipiul Cluj-Napoca este traversat de Drumul European E 60 (București – Oradea – Budapesta – Viena). Drumurile publice din județul Cluj se întind pe o lungime de 2.451 km, printre care se află 342 km de drumuri naționale, 298 km drumuri modernizate, 2.109 km de drumuri județene și comunale. Județul Cluj este traversat de Coridorul Pan-European de sud-vest care leagă București de Budapesta.

Căi de comunicație aeriană:

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj prin care se face legătura cu cele mai importante destinații din Europa.

Populația municipiului:

Aproximativ 350.000 locuitori.

Clima:

Tip continental moderat. Temperaturile medii ale anului sunt cuprinse între 1,5 °C și 25 °C. În ceea ce privește temperaturile extreme, luna cea mai rece este februarie, iar luna cea mai caldă este iulie.

Centru universitar și cultural de prestigiu

Cluj-Napoca se mândrește cu alese contribuții la cultura și știința românească. Este totodată, și un important centru de cercetare științifică și dezvoltare tehnologică. La ora actuală, în oraș își desfășoară activitatea, 11 universități, 23 de institute de cercetare și filiale cu un personal de înaltă calificare. Municipiul Cluj-Napoca se remarcă și ca un centru marcant de cultură prin cele două teatre dramatice, două opere, două teatre de păpuși, patru case de cultură, filarmonică, șase muzee, între care Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei ce datează din secolul al XIX-lea.

Mediu de afaceri

Municipiul Cluj-Napoca are una dintre cele mai dinamice economii din România, beneficiind de un sistem financiar – bancar bine reprezentat și de un număr semnificativ de companii – româneşti şi străine. Totodată este cel mai mare centru de inovare şi oportunităţi de afaceri din Transilvania.

Pentru distracție și petrecerea timpului liber, orașul are numeroase restaurante cu bucătărie specifică – românească, transilvăneană, sau internațională, fast food-uri, cluburi de noapte, baruri, discoteci, etc.

Link-uri utile

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

stema judetul Cluj

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL CLUJ

stema romaniei rezolutie mica

 

CENTRUL NAȚIONAL DE INFORMARE ȘI PROMOVARE TURISTICĂ CLUJLogo centru info ENG

 

Cluj Business

Serviciul de urgență 112