Parlamentului Regional din Regiunea Wielkopolska – Polonia în vizită la Tetarom

dsc_3521

În data de 28.09.2016, Tetarom a avut plăcerea de a găzdui delegaţia Parlamentului Regional din Wielkopolska, condusă de către D-na Preşedinte, Dr. Ing. Zofia Szalczyk.  Din delegație au mai făcut parte: Vicepreşedintele Parlamentului Regional din Wielkopolska, doamna Mirosława Rutkowska-Krupka, domnul Leszek Wojtasiak Membru al Conducerii Regiunii Wielkopolska, precum şi alţi membri ai Parlamentului Regional şi ai conducerii regiunii.

 

Wielkopolska, localizată în partea vest centrală a Poloniei, se întinde pe o suprafaţă de 30.000 km2 şi este a doua regiune ca mărime din ţară. Avantajele pe care le oferă investitorilor, atât locali cât şi străini sunt: o locaţie perfectă, o economie stabilă şi bine dezvoltată precum şi sprijinul total din partea guvernului. Prin implicarea sa, Parlamentul Regional din Wielkopolska are un rol important în determinarea parteneriatelor străine.

dsc_3552În acest context, Parlamentul Regional din Wielkopolska și-a manifestat interesul de a vizita Parcurile Industriale Tetarom pentru schimbul de experienţă şi informaţii referitoare la aportul Tetarom la impulsionarea evoluției economice în Cluj-Napoca.

Scopul întâlnirii a fost de cunoaştere reciprocă a celor două culturi diferite și a prospectării unei potențiale colaborări între cele două entități.

 

 

????????????????????????????????????Cu această ocazie, domnul Director General, Viorel Găvrea a prezentat cele trei parcuri operaţionale, Tetarom I, II și III, evoluţia acestora de la faza iniţială până în prezent, precum şi Parcul Știinţific Tetapolis. Acesta din urmă a prezentat un real interes pentru reprezentaţii delegaţiei, majoritatea întrebărilor fiind legate de stadiul şi evoluţia  acestui proiect.

Delegaţia a fost interesată totodată de etapele de dezvoltare ale parcurilor industriale, de modalităţile de colaborare cu investitorii, de implicarea şi colaborarea cu instituţiile publice în susţinerea proiectelor clienţilor din parcuri. S-a făcut referire de asemenea şi la modelele de afaceri ale celor două ţări.

Atât reprezentanţii delegaţiei poloneze, cât şi participanţii din partea Tetarom au fost încântaţi  de cunoștințele împărtăşite şi şi-au exprimat dorinţa unei colaborări pe viitor .