TETAPOLIS la TEDX Cluj

Sâmbătă 25.02.2017, la Opera Maghiară, Tetapolis a fost partener principal la TEDxCluj, alături de ClujHub şi Emerson.

TEDxCluj este o platformă în care se îmbină trei domenii vaste: tehnologia, entertainment-ul şi design-ul. Ediţia de anul acesta s-a desfăşurat sub îndemnul „GOING BEYOND”.

Atât speakerii cât şi spectacolele oferite au fost promotori ai inovării în ştiinţă, tehnică, arte, au constituit o inspiraţie pentru vizionari, pentru toţi cei cu idei îndrăzneţe în domeniile amintite.

Cei care  ne-au uimit şi ne-au făcut să vedem dincolo de universul prezent la “Go Beyond” au fost: Florin Talpeș, Varujan Pambuccian, Paul Bourne, Giorgio Fabbri, George Buhnici, Andreea Rosca , performerii Teodora Enache și Mimo Poetul, alături de mulţi alţi extraordinari vorbitori.

În cadrul programului, companiile Tetapolis şi Emerson au înmânat TedxCluj Award, oferit unei  idei inovatoare, unui inovator sau unei echipe. Câștigătorul a fost neurologului Bogdan Florea, pentru proiectul reţelei de telemedicină pentru epilepsie.

Proiectul presupune pentru început dotarea a cinci centre din țară cu aparate video-EEG performante, crearea unei baze de date naționale a pacienților cu epilepsie și instruirea personalului medical și a asistenților în perioada 2016 – 2018..Sistemul nou creat de diagnostic și monitorizare inovativă va permite locuitorilor din regiuni îndepărtate  să beneficieze de expertiza medicală a specialiștilor din centrele universitare din țară sau din străinătate, fără a se deplasa din localitățile de domiciliu.

Ediţia TEDxCluj  2017 a reușit să ne ducă “beyond” pe toţi participanţii, să  ne facă să  vedem dincolo de aparenţe, să vedem altfel, mai creativ, mai constructiv şi pe toate acestea să le facem împreună.

IMG-20170227-WA0016