MEMBRI AI GUVERNULUI AU VIZITAT PARCURILE INDUSTRIALE TETAROM

Azi, 15 ianuarie 2016, Tetarom SA a fost gazda unei vizite oficiale a unor membri ai guvernului, sosiți să poarte discuții cu cei mai importanți clienți din Parcurile Industriale. Aceștia din urmă au avut oportunitatea de a-și expune problemele cu care se confruntă și să discute potențiale soluții cu membrii executivului.

Menirea acestei întâlniri a fost aceea de a găsi sprijin la nivel central pentru problemele locale cu care se confruntă investitorii români și străini din parcurile noastre.

Problemele semnalate au fost unele deja cunoscute, cum ar fi:

  1. Lipsa infrastructurii. Investitorii sunt afectați de infrastructura de transport internă și conexiunea la cea externă
  2. Incoerența legislativă. Legislația în domeniul muncii este stufoasă și nu este aliniată la standardele UE, ceea ce creează o lipsă de predictibilitate pentru companii și le duce în imposibilitatea de a avea o strategie de dezvoltare coerentă.
  1. Legislația muncii și salariul minim. Legea salarizării riscă sa închidă companiile care au angajați necalificați, căci nu vor mai fi competitive pe piața europeană ca și costuri.

Din delegație au făcut parte:

Vasile DâncuViceprim-Ministru, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

Costin Borc – Viceprim-Ministru, Ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri

Mînzat Marius Dorel  – Președintele Consiliului Județean Cluj

Gheorghe Vușcan – Prefectul Județului Cluj

 

DSC00974

DSC00973

 DSC00967