Parteneriat între TETAROM și UTCN pentru derularea proiectului PECSA

TETAROM alături de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca anunță derularea proiectului  PECSA – Platformă Experimentală de Servicii Informatice pentru Dezvoltare Științifică și Antreprenorială, finanțat prin programul Parteneriate ȋn Domenii Prioritare — PN II, derulat cu sprijinul MEN – UEFISCDI (http://cgis.utcluj.ro/pecsa). Cele două entități partenere își propun să aducă prin acest proiect o contribuție importantǎ în direcția dezvoltării științei şi tehnologiei, cu scopul de a crește competitivitatea economiei locale și regionale în primă fază și, de a îmbunătăţi cunoașterea și potențialul de valorificare la nivel local și regional. Mai exact, proiectul presupune implementarea tehnologiilor de Calcul de Înaltă Performanţă (ex. Cloud Computing, Grid Computing, Multicore, Cluster etc), prin care companiile vor avea acces la o gamă largă de servicii și aplicații, cu ajutorul cărora își vor putea spori capacitatea de dezvoltare tehnologică și, de cercetare și inovare. Beneficiile care pot rezulta din implementarea acestui proiect susțin atât stimularea activității din domeniul CDI (Cercetare Dezvoltare Inovare), cât și creșterea competitivității firmelor din regiunea de Nord-Vest prin:

  • Crearea de cunoaștere, respectiv obținerea unor rezultate științifice şi tehnologice de vârf, competitive la nivel global, în scopul creșterii vizibilității internaționale a cercetării românești şi a transferării ulterioare a rezultatelor în practica socio-economică;
  • Creșterea competitivității economiei românești prin inovare, cu impact la nivelul agenților economici şi transferul cunoștințelor în practica economică;
  • Creșterea calităţii sociale, respectiv găsirea de soluții tehnice şi științifice care susțin dezvoltarea socială şi îmbunătăţesc condiția umană a acesteia.

Proiectul este finanțat prin programul Parteneriate in domenii prioritare — PN II, derulat cu sprijinul MEN – UEFISCDI, ȋn perioada 2014-2016 (http://cgis.utcluj.ro/pecsa).