Clujenii de la Braintronix, clienții noștri în Tetarom I, vor da salarii de 3.000 euro la fabrica lor de roboți din Bihor

Clujenii de la Braintronix vor da salarii de 3.000 euro la fabrica lor de roboți din Bihor

Inginerii specialiști care vor lucra în cercetare-dezvoltare la viitoarea fabrică de roboți a companiei Braintronix Cluj vor avea salarii de la 3.000 de euro în sus, a anunțat directorul Agenției de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), Alina Silaghi.

1_3_194543_1581511159_08620_favADLO a fost înființată de Primăria Oradea pentru a face marile companii să investească în parcurile industriale locale, conform Bihon.ro. Printre acestea se numără Plexus, Celestica, Nidec, Faist, Eberspaecher sau Carbenta.

“Am încercat să atragem companii care oferă joburile viitorului, așa cum este Braintronix. Ei își doresc o parte de cercetare-dezvoltare în domeniu, salariile încep de la 3.000 de euro pentru inginerii specialiști și sunt 100% hotărâți să formeze orădeni. Își doresc cât mai mulți tineri din Oradea să lucreze la Braintronix.

Tinerii sunt dornici, iar companiile pun presiune. Va fi o schimbare și sunt convinsă de acest lucru, chiar dacă poate că nu va fi foarte rapidă. Companiile se axează pe recrutarea și pe instruirea tinerilor angajați. Se cheamă achiziții de tinere talente.

Reușim să conectăm companiile cu școala, cu pași mici, ce-i drept. Ne dorim să dezvoltăm serviciile, să creăm un microclimat pe IT, printr-o colaborare cu universitatea, cu școlile de IT. Am marșat pe ideea de internship. Așteptăm propuneri cât mai concrete pentru parteneriate și suntem cât se poate de deschiși”, a menționat Alina Silaghi.

Primăria Oradea are în vedere înființarea unui parc tehnologic – în cadrul Parcului Industrial II – orientat spre cercetare, dezvoltare, inovare. De altfel, ultimele investiții anunțate anul acesta pentru Parcul Industrial sunt axate pe inovare – producția finită de roboți (Braintronix), respectiv baterii / acumulatori necesari în industria automobilistică și aeronautică (ATNOM).

10 milioane de lei a încasat bugetul local din parcurile industriale, în 2019, din impozitele locale, taxele din autorizațiile de construcții, vânzarea de teren și impozitele pe salarii. 4 milioane au intrat doar de la Plexus.

În aprilie începe  producția la investiția grupului Sogefi, de 50 de milioane de euro, plănuită pentru Parcul Industrial I – sisteme de filtrare și suspensii pentru cei producătorii auto Daimler, Toyota, Nissan – Renaut, PSA Citroen – Peugeot, Volkswagen Group, FIAT – Chrysler, General Motors.

Investiție de 5 milioane de euro

5 milioane de euro va fi investiția în Braintronix, realizată pe un teren de 20.000 mp, constând în construirea unei hale de producţie, linii tehnologice, birouri de 12.000 mp. “Aceasta reprezintă o investiţie foarte importantă pentru Oradea, în condiţiile în care revoluţia roboticii autonome mobile, care va pătrunde şi transforma masiv toate straturile activităţilor economice este abia la început, iar liderii viitori al acestei pieţe vor apărea în anii următori”, a comunicat ADLO.

Braintronix activează în cercetare-dezvoltare în alte ştiinţe naturale şi inginerie şi şi-a exprimat intenţia fermă de a desfăşura în Parcul Eurobusiness II producţia de roboţi (piese şi asamblare). Echipa sa este alcătuită de experţi internaţionali, în mare parte de origine română, din zonele robotică, computer vision, logistică 4.0 şi venture capital în tehnologie.

Între roboţii creaţi de Braintronix se numără şi unul care poate fi folosit la incendii, acolo unde e prea periculos pentru pompieri să intre. Acelaşi robot se poate transforma într-un dispozitiv care să transporte o targă. Numărul locurilor de muncă înființate în urma investiţiei va fi de minimum 40, preponderent ingineri.

Proiectul este susţinut de International Technology Solutions (ITS), compania de investiţii în tehnologie a antreprenorului de succes în Europa Adrian Diaconu, şi de George Haber, antreprenor din Silicon Valley. Haber are o avere estimată la 100 milioane de dolari și a creat business-urile CompCore Multimedia, GigaPixel, Mobilygen și CrestaTech.

Braintronix are sediul social într-un alt parc industrial al Transilvaniei, Tetarom I din Cluj-Napoca, societatea pe acțiuni fiind înmatriculată în 2016, conform Termene.ro. Societatea înregistra afaceri de 1,2 milioane de lei și o pierdere de 0,4 milioane doi ani mai târziu, având șase angajați. Acționarii săi sunt ITS (99,99%), companie înregistrată în Luxemburg, și Adrian Diaconu (0,01%), cetățean francez.

articol apărut pe: zcj.ro

https://zcj.ro/economie/clujenii-de-la-braintronix-vor-da-salarii-de-3000-euro-la-fabrica-de-roboti-din-bihor–194543.html?fbclid=IwAR1Xdi82ynL1k4y5o0vF5NN_dsvzCtbiH5g1_lZB3srefEhZrHhKbE4s4us