ÎN TETAROM III, BOSCH A INAUGURAT ȘCOALA DUALĂ, UN CENTRU DE TRAINING CARE VA OFERI PESTE 300 DE SESIUNI DE INSTRUIRE ÎN FIECARE AN

Centrul-de-training-Bosch-de-la-Jucu-655x491Cu o investiție de 6 milioane de Euro, Compania Bosch a dat o mână serioasă de ajutor reconstrucției învățământului profesional din România. Clădirea destinată Școlii Duale din campusul Bosch de la Jucu, care se întinde pe 4400 metri pătraţi, este dotată cu săli de instruire moderne, pentru a oferi cele mai bune condiţii de învățare. Elevii înscrişi în programul de învăţământ dual se vor pregăti în ateliere dotate cu echipamente de ultimă generaţie, care permit pregătirea profesională sistematică în domeniul electronicii şi electromecanicii. În plus, centrul este dotat cu noi laboratoare, dedicate centrului de inginerie Bosch.

În cadrul Centrului de Training, o echipă dedicată de specialişti va susţine până la finalul anului 2018 peste 300 de sesiuni de instruire, atât pentru dezvoltarea abilităţilor tehnice ale angajaţilor Bosch, cât şi programe speciale de dezvoltare personală şi leadership. dsc-9532-m1-605x

În acest program de training (Şcoala Duală Bosch) s-au înscris deja peste 60de elevi pentru anul şcolar 2017-2018. Compania colaborează cu Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu din Cluj-Napoca pentru profilul electromecanică și cu Liceul Teologic Reformat pentru electronică și automatizări. Sistemul educaţional dual permite elevilor punerea în aplicare a cunoştinţelor teoretice acumulate în cadrul şcolii, activitatea lor din fabrică fiind bazată pe planul de învăţământ al şcolii din care provin.

„Acest program deschide elevilor o modalitate fiabilă de competenţă suplimentară, care le va permite să înceapă o carieră solidă în domeniul tehnologiilor avansate. Experienţa noastră globală demonstrează că astfel de investiţii pe termen lung creează o situaţie avantajoasă pentru companie şi angajat.”,,Bosch a investit în ultimii doi ani aproximativ un milion de euro în programul Şcoala Duală, în special pentru echiparea atelierelor cu aparatură performantă” (Konrad Kaschek, managerul general al fabricii Bosch din Cluj.)

Compania a redirecţionat o parte a acestei investiţii către liceele partenere, donând anul trecut echipament tehnic în valoare de 296,000 de lei (66,000 de euro), pentru a asigura aceleaşi standarde de învățământ.

„De câțiva ani există o criză cu forța de muncă în domeIn-centrul-de-training-Bosch-de-la-Jucu-655x368niul auto în vestul țării, fiind probleme în a fi găsiți oameni calificați. Și când sunt găsiți, aceștia sunt greu de păstrat, iar cei cu experiență pot pleca la companii din Germania, Anglia sau chiar și din Slovacia.” „Grupul Bosch în România este un partener de încredere al şcolilor locale în cadrul proiectului de sistem educaţional dual, începând cu anul 2013”. „În anul 2017 peste 120 de elevi din licee şi şcoli profesionale se pregătesc pentru carierele lor ca tehnicieni în electromecanică şi electronică în unităţile de producţie Bosch din Blaj şi Cluj”. (Mihai Boldijar, director general Robert Bosch SRL şi reprezentantul grupului în România.)

Anul trecut compania Bosch a investit în dezvoltarea unui laborator la centrul de inginerie aici la Cluj unde acum sunt peste 150 de angajați în domenii precum sistemele de asistență la condus, precursoarele conducerii automatizate. Compania Bosch are planuri de extindere în următorii doi ani, tot în România.

În Romania, Grupul Bosch are aproape 5.000 de angajați și a investit 300 de milioane euro în ultimii zece ani.