DELEGAȚIA COMISIEI EUROPENE PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ LA TETAROM

Astăzi Tetarom-ul a fost gazda unei numeroase delegații din partea Comisiei Europene pentru Dezvoltare Regională din Parlamentul European, condusă de Europarlamentarii români Daniel Buda și Viorica Dăncilă și însoțită de reprezentantului Consiliului Județean Cluj, D-l Vicepreședinte, Istvan Vakar.

Șeful Comisiei REGI, Lambert von Nistelrooij, șeful Unității pentru IMG_0839România în cadrul DG Regio al CE, Carsten Rassmusen, precum și alți membri ai Comisiei au venit să vadă modele de bune practici în absorbția fondurilor europene. Au cunoscut povestea Tetarom, le-a fost prezentat cel mai nou proiect al nostru – Parcul Științific și Tehnologic Tetapolis –  și au aflat despre planurile noastre de viitor: preluarea infrastructurii (cele 4 clădiri) aferente proiectului de extindere a Parcului Industrial Tetarom I, (proiect finanțat din fonduri europene), despre proiectul TETAPOLIS  care a incubat deja prima și singura companie din România specializată în training pe securitate cibernetică.  Tot legat de acest subiect, vă comunicăm faptul că până la finele acestui an, TETAPOLIS va lansa în premieră și un program complex de training în securitate cibernetică, program de care urmează să beneficieze toți specialiștii în securitate IT.

Platforma de training este activă și poate fi accesată la adresa de web www.tetapolis.com

Ca parc științific și tehnologic, ne onorează să putem susține și promova asemenea programe și companii. Daca unii doar visează la viitor, alții au curajul să aducă viitorul în prezent. Felicitări CTF365!

De asemenea a mai fost abordată cu curaj, tematica simplificării, absorbției și specializării inteligente în domeniul fondurilor UE cu autoritățile locale, regionale și naționale, precum și cu beneficiarii de finanțare europeană, iar concluzia a fost unanimă: e nevoie urgent de simplificarea acestor proceduri!

IMG_0832