Parcul Științific și Tehnologic TETAPOLIS va fi lansat oficial în cadrul TECHFEST

tetapolis-siglaTETAPOLIS, cel mai nou proiect Tetarom,  este primul Parc Știintific și Tehnologic din Transilvania. Acesta a  primit titlul de parc științific în  27 august 2013.  Este un proiect de anvergură, dezvoltat în parteneriat cu IASP, UTCN, Consiliul Județean și  American Councils.

TETAPOLIS va oferi dezvoltatorilor de noi tehnologii toate  serviciile necesare unui mediu de cercetare construit la standarde internaționale, de la incubatoare de afaceri și servicii suport până la centru de conferințe și laboratoare de cercetare. Proiectul este dezvoltat în două etape, prima etapă urmând să se lanseze în data de 20 noiembrie, odată cu prezentarea structurilor de incubare, a operatorilor, a partenerilor și a serviciilor suport.

A doua etapă, care este în curs de dezvoltare, vizează extinderea Parcului Științific pe o suprafață de aproape 9 ha în continuarea Parcului Industrial Tetarom I.  O comunitate în sine, TETAPOLIS va oferi mult mai mult decât birouri și laboratoare de cercetare. Parcul își propune să devină un hotspot al regiunii, mai ales când este vorba de simpozioane tech pe scară largă și expoziție.

Pentru atingerea acestui obiectiv, extinderea va beneficia de structuri suplimentare de incubare și zone de cercetare, va pune la dispoziția rezidenților construcții dedicate pentru activități sportive și de relaxare, săli de conferințe si spatii expoziționale.

Investiția TETAPOLIS, se ridică la  aproximativ 50 de milioane de euro.

Evenimentul de lansare va avea loc în data  de 20 noiembrie 2016 în cadrul TECHFEST la Secțiunea Transilvania Demo Day, unde vor fi prezentate  și 20 de idei de afaceri.

Cele mai convingătoare prezentări, pe lângă matchmaking cu investitorii vor fi răsplătite si cu multiple premii: 10.000 euro, constând în servicii și asistență comercială (Tech2Market) prin rețeaua globală de parteneri a Centrului de Antreprenoriat Startup Transilvania, spații de birouri în cadrul TETAPOLIS și ClujHUB, acoperirea costurilor și asistență în delegații internaționale și alte premii oferite de partenerii Vector Watch, Microsoft Azure și IBM Bluemix. Mai mult decât atât, toate cele 20 de echipe selectate vor intra în cursa de a fi recompensate cu o bursă antreprenorială în cadrul ASIA School of Business – MIT Sloan din Kuala Lumpur.

„Lansarea parcului științific și tehnologic TETAPOLIS e un pas mare pentru dezvoltarea Clujului și avem încredere că putem dezvolta cel mai puternic parc tehnologic din regiune și că cercetarea va deveni un domeniu și mai puternic și prezent în România. Suntem încântați că lansăm acest proiect la Transilvania Demo Day, în cadrul TechFest, într-un mediu de discuții atât de relevant pentru industrie”, a declarat Mihai Coca, development manager TETAPOLIS.

La lansare vor fi prezenți: Dl. Viorel Găvrea, director TETAROM;  Dl. Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj; Dl. Mihai Coca, development manager TETAPOLIS;  Dl. Doron Dorovat, operator Tikal Networks Incubator; Dl. Cristian Dascălu, operator incubator si fondator ClujHUB; Dl. Dorian Gorgan, prof.dr.ing. Universitatea Tehnică Cluj-Napoca și D-na Eliza Chirilă, reprezentant național American Councils.

TechFest așteaptă la Cluj-Napoca, între 11 și 20 noiembrie, mii de participanți: programatori, antreprenori și pasionați de cele mai noi tehnologii. Festivalul dedicat tehnologiei înseamnă: zece zile de eveniment; un ExpoTech în cadrul caruia se vor prezenta cele mai noi gadget-uri; Tech Open Days cu vizite la companii; TechTalks cu speakeri de renume; Smart City Forum; Transilvania Demo Day cu sesiuni de „start-up pitch”; Tech Industry Awards – Gala premiilor industriei; CodeCamp – conferință de coding și Party 404 – o mega petrecere pentru pasionații din domeniul IT.

TechFest este un eveniment organizat de Centrul StartUp Transilvania. Co-organizator: BRD Groupe Société Générale.

Mai multe informații:

www.techfest.ro

www.facebook.com/TechnologyFestival