TETAROM A PATRA OARĂ LA EXPO REAL MUNCHEN

photo-2

Un târg plin, toți factorii de decizie din domeniul imobiliar prezenți si discuții de afaceri în toate standurile.

Timp de 3 zile, între 04-06 octombrie, EXPO REAL din Munchen a fost locaţia principală pentru întâlnirile celor din sectorul imobiliar şi de afaceri. Directorii Tetarom SA, au profitat de prezența în standul Clujului, Transylvania Evolution pentru a fructifica întâlniri cu numeroșii investitori prezenți la cel mai mare târg de business din lume.

 

Expo Real în cifre

  • Participanți Tetarom – Vioroctavian-la-conferintael Găvrea – Director general; Octavian Fodor – Director general adjunct
  • Participare în cadrul  standului Transylvania Evolution.
  • 39,101 participanţi din 77 ţări
  • Faţă de anul precedent, 2015, când numărul participanţilor a fost de  37,857  din 74 de țări, la a 19-a ediție a Târgul Internațional de Proprietate și Investiții, 2016 a cunoscut o creştere de 3,3%, înregistrând un număr de 39,101de participanţi din 77 de ţări. Această creștere arată clar că EXPO REAL este important pentru sectorul imobiliar și de afaceri.
  • Numărul total de participanți este împărțit în 18,963 de vizitatori (2015: 18,985) și 20,138 reprezentanții companiilor participante (2015: 18,872).
  • Vizitatorii din afara Germaniei, au constituit 29,5%.
  • După Germania, primele zece țări de origine în rândul vizitatorilor au fost în această ordine: Marea Britanie, Olanda, Austria, Elveția, Polonia, Franța, Republica Cehă, SUA, Luxemburg și Spania.

Aşa cum ne-a obișnuit, Expo Real a creat o platformă de business în care companiile au avut ocazia să îşi prezinte proiectele, afacerile şi strategiile într-un mediu profesional, la standarde europene. Datorită participanţilor şi a expozanților de înaltă calitate s-au creat legături valoroase care urmează să se concretizeze în colaborări.

Atât firmele expozante „cu vechime” cât şi cele care au participat pentru prima oară  au apreciat eficiența oferită de EXPO REAL. Faptul că târgul se focusează pe piaţa globală, nu doar cea a Germaniei, a dat o mai mare relevanţă Expo Real-ului, care a adunat anul acesta mai mulți expozanţi internaţionali.

Târgul a devenit locul unde Tetarom a relaţionat cu potenţiali colaboratori din domeniul nostru. Pentru noi, participarea la EXPO REAL a însemnat, într-un timp atât de contractat şi un spaţiu de amploare, oportunitatea de a fi eficienţi, reducând costurile unor călătorii şi întâlniri individuale. Pentru Tetarom, Exporeal 2016 (a patra participare consecutivă, în ultimii 4 ani) a însemnat discuții cu peste 25 de companii și factori de decizie din domeniul industrial, imobiliar, consultanță, autorități publice și regionale, naționale din Germania și nu numai.

Delegaţia Clujului a fost formată din reprezentanţi ai mediului privat de afaceri şi ai autorităţilor publice și a fost reunită în cadrul conceptului umbrelă Transylvania Evolution.

Programul Expo Real, pe lângă sesiunile de networking, întâlniri şi vizitarea standurilor, a cuprins şi două conferinţe: „ Romania – New Market Dynamics” şi „Transylvania – Market Trends and Opportunities”. La ambele conferinţe, Directorul General Tetarom, domnul Viorel Gavrea, alături de Directorul General Adjunct, domnul Octavian Fodor, au ţinut prezentări despre dezvoltarea Parcurilor Industriale Tetarom, proiectul Tetapolis, în contextul sectorului real estate, retail, dezvoltare în cercetare şi tehnologie.

S-au purtat discuții cu peste 100 de vizitatori din diverse țări, interesați să investească în România, și punctual cu peste 30 de companii expozante.  Domeniile au fost vaste de la consultanță, la real estate, construcții, industrie, servicii, etc.

In urma legăturilor stabilite şi a interesului manifestat pentru oferta noastră,  am continuat comunicarea cu investitorii abordați la Expo Real. Unii dintre aceștia au manifestat intenții ferme de a investi în România, dar mai ales în Cluj.

photo-1