TETAROM SA ȘI BOSCH AU INVERZIT PARCUL INDUSTRIAL TETAROM III!

O vorbă spune că fiecare om ar trebui să planteze cel puțin un copac de-a lungul vieții!

Noi am plantat! Nu unul, ci 400!

Azi, a fost o zi specială pentru noi și compania Bosch, unul dintre cei mai mari clienți ai Parcurilor Industriale Cluj.

Ne-am dat mâna într-o acțiune comună de înverzire a Parcului Industrial Tetarom III, unde este localizat clientul nostru. Am plantat împreună cca 400 de copăcei.

Tetarom a sădit cca 100 de puieți, de o parte și de alta a drumului de acces în Tetarom III, până la limita proprietății Bosch.

A fost o acțiune de echipă, frumoasă, care ne-a încălzit sufletele, în ciuda vântului năpraznic de afară.

La sfârșit, directorii celor două companii, Dl. Viorel Găvrea, director general Tetarom SA și Dl. Konrad Kaschek, manager general Bosch, au plantat împreună un copac în interiorul perimetrului ocupat de clientul nostru.

Gestul, simbolic, nu face decât să întărească colaborarea excelentă de până acum cu compania Bosch și să transmite ideea că împreună putem face multe lucruri frumoase pentru Cluj!

De ce am plantat copaci?

Nu a fost doar un gest corporatist, de imagine sau de responsabilitate socială. A fost unul cât se poate de util, necesar chiar! A fost menit să educe, prin exemplu!

Într-o lume în care poluarea atinge cote alarmante, iar defrișările masive produc dezastre ecologice, plantarea copacilor, devine obligație!

Vă enumerăm mai jos doar câteva dintre argumentele care ar trebui să fie suficiente pentru orice om sau companie să ne urmeze exemplul și să planteze copaci, deocarece:

  1. Sunt o sursă de oxigen. Nu putem exista dacă n-ar fi copacii! Un copac matur produce de-a lungul unui anotimp o cantitate de oxigen care echivalează cu cea inspirată de 10 oameni de-a lungul unui an. O pădure acționează ca un filtru enorm care împrospătează aerul pe care-l respirăm.
  2. Curăță pământul. Absorb substanțele chimice periculoase care ajung în sol. Ei mai au capacitatea să filtreze apele menajere și substanțele chimice.
  3. Controlează poluarea fonică. Mai ales în marile orașe.
  4. Reduc efectele dramatice ale inundațiilor. Vedem an de an, la știri, prin ce trec localnicii din zonele unde au avut loc defrișări masive. Și cu toate că gospodăriile le sunt măturate de ape, foarte rare sunt cazurile în care oamenii se gândesc să planteze copaci.
    5. Ca să producă oxigen, copacii absorb carbonul și îl depozitează în rădăcini și frunze. O pădure poate înghiți atât de mult carbon, pe cât de mult oxigen produce.
    6. Curăță aerul. Absorb monoxidul de carbon, dioxidul de sulf și de azot.
    7. Țin umbră și fac răcoare. Umbra pomilor reduce nevoia de aer condiționat. Studiile arată ca cei care locuiesc în orașe cu puțini copaci, fierb în suc propriu, temperatura fiind mai ridicată cu câteva grade, decât într-o zonă apropiată de un parc.
    8. Acționează ca un scut împotriva vântului. Toamna sau iarna, copacii care se afla în direcția din care bate vântul acționează ca un scut. Ce beneficii au oamenii? Datorită unui pâlc de copaci aflat în calea vântului, vor plăti cu pana la 30 % mai puțin la factura de încălzire.

Așa că, spor la plantat!

WP_20160420_007

IMG_20160420_134941

 

 

 

 

 

IMG_20160420_142212

 

 

 

 

 

IMG_20160420_151305

IMG_20160420_151602