Bucuroși de oaspeți în Tetarom II!

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, în vizită la Emerson.

Doamna ministru, însoțită de Primarul Emil Boc, Eurodeputatul Daniel Buda și Viceprimarul Dan Tarcea, s-a întâlnit cu reprezentanții mediului de afaceri din Cluj și a participat la bursa locurilor de muncă.

“Am discutat cu reprezentanții companiilor pe care le-am vizitat, Emerson și Terapia, dar și cu cei ai altor 80 de firme din județ, despre modul în care putem rezolva actualele probleme legate de ocupare, în România.

Cea mai presantă dintre acestea, după cum o arată cifrele, ține de pregătirea forței de muncă existente pentru a ocupa joburile cerute pe piață. Prioritățile noastre sunt formare profesională; calificare standardizată; corelarea educației cu piața muncii; actualizarea ocupațiilor în acord cu cererile angajatorilor; debirocratizare, digitalizare și flexibilizarea muncii. Am stabilit o colaborare cu Ministerul Educației pentru a pregăti pentru piața muncii, prin suplimentarea numărului de locuri în programul ”A doua șansă”, persoanele apte de muncă, dar care nu au finalizate studii primare și gimnaziale.”

Le mulțumim că ne-au vizitat!