Run, Forrest, run!

„Campionii nu devin campioni în momentul câștigării concursului, ci în orele, săptămânile, lunile și anii pe care le-au petrecut pregătindu-se pentru asta. Victoria în sine este doar o fărâmă care le demonstrează caracterul de campion” (T. Alan Armstrong

Am petrecut azi o zi minunată alături de colegi, susținându-i pe cei doi „campioni” ai noștri care au alergat 12 km (Juma’ de half) pentru o cauză nobilă.

WhatsApp Image 2018-09-15 at 15.29.08

WhatsApp Image 2018-09-15 at 13.39.01Tetarom nu este la prima acțiune sportivă pe care o susține ca partener, Atelierul de Șanse fiindu-ne prieten vechi, căci se implică în proiecte caritabile pentru comunitate, care merită susținute. Cât despre sport în general sau alergat în particular, vă mărturisim că la noi acesta este extrem de iubit.

L-am mai avut reprezentant de frunte la semi-maraton, acum 2 ani pe  un alt coleg drag, Andrei, care ne-a făcut cinste, dar eroii zilei de azi au fost Dorian Rus și Eugen Cociș. Cei doi au alergat pe un teren extrem de dificil, accidentat, cu pante abrupte, fiind nevoie de un efort considerabil, susținut, pentru ca băieții noștri să treacă linia de sosire.

Un lucru frumos, emoționant care s-a întâmplat azi, pe lângă cursa WhatsApp Image 2018-09-15 at 12.49.20 (2)extraordinară a „campionilor”, a fost  faptul de a-i vedea pe cei doi colegi (Dorian care deja terminase cursa și se odihnea) alături de Marius, (neparticipant), urcând o bucată bună din traseul de competiție și întorcându-se alergând alături de celălalt camarad sosit la finish line: Eugen. Solidaritate, noblețe, prietenie. N-a contat oboseala pentru Dorian, s-a mai dus o dată să-l sprijine și pe Eugen. Bravo! Cum spun pușcașii marini americani: „We don’t leave our men behind!” (Nu ne lăsăm camarazii în urmă!).

Cât despre Eugen, (Jenu’ cum îl alintăm noi), pe lângă efortul incredibil pe care l-a depus, rezistența și ambiția lui fără margini de a termina cursa ne-a bucurat nespus, căci trebuie menționat faptul că, spre deosebire de Dorian care este mai tânăr și mai suplu, Eugen, (având aproape dublul vârstei lui Dorian) și mult mai robust, nu s-a lăsat. A rezistat și a terminat cursa, câștigând respectul nostru al tuturor! Bravo, Eugen, atitudine de campion! Împreună cu Dorian, ne-ați făcut ziua! Felicitări!  Mulțumim tuturor celor care i-ați susținut!

„Loc de întors nu‑iDrumul cel adevărat stă mereu înainte. Să‑l alergăm aşadar, cu bucurie şi curaj. Cât? Toți paşii, unul câte unul. Până unde? Până la capăt!” (Tibi Ușeriu, triplu câștigător al Maratonului Arctic Ultra)

WhatsApp Image 2018-09-15 at 13.00.53       WhatsApp Image 2018-09-15 at 12.27.51 (2)WhatsApp Image 2018-09-15 at 12.27.50 (1)